Past events
  • SHARE DENTISTRY 2018 - visitors
    Invata medicina si tehnica dentara de la cei mai buni
  • Register now
    as a basic member and get
    - Favorite events one click away - 2 newsletters a month with only the events that you are interested in - Membership along like-minded people
Horia Barbu
About

Prof. Univ. Dr. Horia Barbu, a absolvit Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universitatii Titu Maiorescu în anul 1999, urmand apoi specializarea in chirurgia dento-alveolara.
A absolvit 2 programe de master in domeniul implantologiei: “Reabilitarea orala implanto-protetica”, si “Materiale Metalice in Medicina. Si-a sustinut doctoratul in 2011 cu titlul “Managementul Pacientului Osteoporotic in Implantologie” in specialitatea Endocrinologie studiind particularitatile osteoporozei si osteonecrozei la pacientii cu osteoporoza, candidati la implantul dentar.
Experienta sa clinica este materializata prin carti publicate in edituri nationale si international, 23 articole publicate in reviste ISI de prestigiu cu factor de impact si 122 alte publicatii acoperind o gama foarte larga in domeniul implantologiei orale: sinus lift-ul, regenerarea osoasa ghidata, repozitionarea nervului alveolar inferior, augmentari in sens lateral si vertical cu blocuri osoase, incarcarea imediata a implanturilor, etc.
Prof. Univ. Dr. Horia Barbu si-a prezentat rezultatele cercetarilor sale, dar si a cazurilor clinice, fiind invitat sa participe la numeroase congrese si conferinte nationale si internationale (India, Italia, Israel, Austria, Coreea, SUA).
Prof. Univ. Dr. Horia Barbu a fost implicat în diferite studii multicentrice legate de regenerarea osoasă ghidată şi de tehnicile de augmentare ale sinusului maxilar, în colaborare cu New York University, Boston University, Tel Aviv University.
În anul 2015, Prof. Univ. Dr. Horia Barbu înfiinţează în România, împreuna cu personalitati de renume din Singapore, “Institute of Advance Dental Education and Training – IADET – Europe branch”, o filială a institutului IADET Singapore, în cadrul căruia organizează cursuri avansate de specializare în domeniul implantologiei.
In anul 2017 a obtinut titlul de Profesor Universitar in urma unui concurs in cadrul Universitatii „Titu Maiorescu” Bucuresti.
În prezent, Prof. Univ. Dr. Horia Barbu este Decanul Facultăţii de Medicină Dentară în cadrul Universităţii “Titu Maiorescu” din Bucureşti.
În calitate de coordonator al disciplinei – Implantologie Orală, predă cursuri de specializare, atât studenţilor, masteranzilor, cât şi medicilor specialisti, alături de personalităţi de renume international: Prof. Robert Horowitz (New York University, SUA), Prof. Ziv Mazor (Israel), Prof. Adi Lorean (Israel), Dr. Henry Ho (Singapore), Prof. Joseph Nissan (Israel), Prof. Gavriel Chaushu (Israel).
Prof. Univ. Dr. Horia Barbu este fondatorul Clinicii De Reabilitare Orala Dr. Barbu si Centrului European de Implantologie din Bucuresti, Romania, unde isi desfasoara activitatea in prezent, doar in domeniul chirurgiei implantare.

Contact Information
You can see me at